پایگاه اطلاع رسانی آیت الله محمد محمدی قائینی

پایگاهی برای معرفی آثار، اندیشه ها و برنامه های استاد محمد محمدی قائینی «دام ظله»

پایگاه اطلاع رسانی آیت الله محمد محمدی قائینی

پایگاهی برای معرفی آثار، اندیشه ها و برنامه های استاد محمد محمدی قائینی «دام ظله»

پایگاه اطلاع رسانی آیت الله محمد محمدی قائینی

استاد محمد محمدی قائینی در محضر اساتیدی چون حضرات آیات عظام گلپایگانی، مرعشی نجفی، میرزا هاشم آملی، بهجت، تبریزی، وحید خراسانی و فاضل لنکرانی در فقه و اصول بهره برد. همچنین معقول را از محضر اساتید معظم حسن زاده آملی، جوادی آملی و انصاری شیرازی فرا گرفت.
او هم اکنون سال ها است به تدریس خارج فقه و اصول و نیز تدریس اسفار و تفسیر اشتغال دارد.

بایگانی

کوشش و قناعت

سه شنبه, ۱۴ خرداد ۱۳۹۸، ۰۴:۰۸ ب.ظ

آیت‌الله محمد محمدی قائینی استاد درس خارج حوزه علمیه، در گفت‌وگو با ایکنا اظهار کرد: خداوند جهان را همراه با ابزار‌های مورد نیاز انسان آفریده است، تا او بتواند در زمینزندگی راحتی داشته باشد، حال تولید و بهره‌وری یکی از مسائل اقتصادی مهم جهان کنونی است.
وی افزود: کوشش در تولید و قناعت در مصرف باید سرمشق زندگی انسان‌ها قرار گیرد، کوشش در تولیدبه معنای استفاده از منابع و ظرفیت‌ها جهت انجام کاری مشروع جهت تأمین زندگی و پیشرفت اقتصادی است، که در این باب، حضرت رسول(ص) می‌فرمایند «اگر کسی بتواند کاری انجام دهد اما انجام ندهد از رحمت خداوند دور افتاده است».
آیت الله قائینی اضافه کرد: امام علی(ع) فرموده‌اند «اگر کسی با وجود برخورداری آب و خاک، فقیر شود، خداوند او را از رحمت خود دور می‌کند چرا که نتوانسته از این دو منبع استفاده ای داشته باشد»، سفارش به تولید در بین ما بسیار بالاست و بر خلاف برخی مکتب‌ها که اسلام را مکتب فقرگرا می‌دادند، این آیین پاک به دنبال کسب مال و درآمد حلال است.این مدرس دانشگاه ادامه داد: امام صادق(ع) نیز در این خصوص فرموده‌اند «اصلاح کردن مال از ایمان است» امام علی(ع) نیز می‌فرمایند «هر نعمتی که خداوند به تو ارزانی داشته آن را بارور کن» وامام سجاد(ع) فرموده‌اند «از تمامیت انسان همین بس که مال را افزایش دهد»، در اینجا منظور از اصلاح و بارور کردن همان افزایش مال است.وی یاد آور شد: امام باقر(ع) در این باب چه زیبا فرموده‌اند «اگر کسی در دنیا به دنبال کار رود تا آبروی خود را حفظ کرده و معیشت و راحتی اهل وعیال خود را فراهم آورد و از آن مال به خویشاوندان و همسایگان خود نیز ببخشد، خداوند را در قیامت با چهره ای نورانی همچون ماه شب 14 ملاقات خواهد کرد».

آیت‌الله قائینی هدف از کار کردن را حفظ عزت و بی‌نیازی از مردم، گسترش رفاه معقول برای خانواده، تکریم خویشاوندان و همسایگان و انفاق در راه خدا و رفع نیاز‌ها عنوان کرد و افزود: دو عامل مادی و معنوی باعث افزایش تولید و ثروت انسان می‌شود.
این مدرس حوزه ابراز کرد: صدقه دادن، امانت‌داری، ازدواج،کلام نیکو و مطهر بودن از جمله عوامل معنوی در راستای افزایش ثروت و مال است که پیامبر اکرم(ص) می‌فرمایند « صدقه دهید که صدقه مال را زیاد می‌کند»، « امانت داری، باعث غنا و خیانت باعث فقر می شود»، « ازدواج کنید چرا که زنان برای شما مال می‌آورند» و « دائما با طهارت باش تا روزی ات دائمی شود» و امام سجاد(ع) در خصوص کلام نیکو فرموده‌اند « گفتار نیکو باعث افزایش مال و برکت در آن می‌شود».
وی در نهایت عنوان کرد: دنیا و آخرت، پیوند ناگسستنی با یکدیگر دارند، خداوند به دنبال توجه انسانبه روح توحیدی است و هیچ‌گاه در زندگی احساس استقلال نکنید چرا که خداوند در همه جا حضور دارد.

۹۸/۰۳/۱۴ موافقین ۰ مخالفین ۰
امین

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی